header2

Milé sestry a milí bratři,
zdravím vás srdečně v této postní době, kdy se všichni křesťané připravují na prožití ve-likonoční radosti.
V naší diecézi to bude radost o to větší, že po přípravné fázi a volbách delegátů se nabízí prostor pro nás všechny, abychom se v rámci diecézní synody otevřeně ptali a sdíleli. V prvním roce diecézní synody se společně ptáme na to, kde nyní jako jednotlivá farnost ale i celá diecéze jsme. 

Číst celý dopis

Následující kroky mají pomoci výběr kandidátů na synodní delegáty ve farnosti zvládnout tak, aby přinesl to, co má – tedy volbu člověka, který bude mít důvěru většiny lidí z vaší farnosti a zároveň bude schopen a ochoten vaši farnost po celé tři roky reprezentovat jako delegát s hlasovacím právem na diecézní synodě. Vydáno dne 1. 1. 2024.

číst celý text

Podle kán. 463 § 1 odst. 5 CIC delegáty diecézní synody z řad „křesťanů laiků, včetně členů institutů zasvěceného života" volí diecézní pastorační rada, a to „způsobem a v počtu stanoveném diecézním biskupem". Diecézní biskup tímto stanovuje způsob této volby a vyhrazuje si možnost udělit výjimku, o kterou může požádat kdokoli z diecéze, a to přes e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

číst celý text